tiistai 12. huhtikuuta 2016

Roermond ja Maastricht

Toinen työviikko on jo hyvällä mallilla menossa, mutta palataan hetkeksi vielä viime viikonloppuun. Lauantaina kävimme aamupäivästä pyörähtämässä työpaikalla ja katsomassa teemapäivän vuoksi sinne tuotuja eläimiä. Iltapäivästä taas hyppäsimme bussiin ja matkustimme läheiseen kaupunkiin, Roermondiin. Roermond on asukasluvultaan suunnilleen Mikkelin kokoinen kaupunki, mutta huomattavasti tiheämmin asutettu, mikä saa sen vaikuttamaan paljon Mikkeliä isommalta. Lyhyen kävelymatkan päässä linja-auto asemalta sijaitsi isompi ostoskeskus tai pikemminkin pientä kylää muistuttava paikka, joka koostuu tunnettujen vaatemerkkien outlet-myymälöistä. Siellä siis vietimme iltapäivän. Koska viikonloppu oli lämmin ja aurinkoinen, oli meidän lisäksi liikenteessä myös paljon lähinnä saksalaisia turisteja, koska Roermond sijaitsee vain muutamien kilometrien päässä rajasta.
Roermondin kirkko 

Sunnuntaina päätimme taas lähteä bussilla Roermondiin, sieltä hyppäsimme junaan ja suuntasimme meille työpaikalla suositeltuun lähikaupunkiin, Maastrichtiin. Puolen tunnin junamatkan päässä sijaitseva Maastricht oli astetta isompi kaupunki kuin Roermond, mutta silti oikein viehättävä. Keskustan aluetta, kun kävelimme ristiin rastiin tuntui, että siellä oli linnamaisia kirkkoja joka nurkan takana, mutta löytyi sieltä onneksi myös vaatekauppoja sekä mukavia kahviloita torin laidalta.
Maastrichtin juna-asema

Nyt maanataina ja tiistaina viikonlopun aurinkoinen sää on jatkunut ja tänään ulkopihalla työskennellessäni sain jo vähän rusketustakin pintaan. Toisaalta iltapäivästä yltyi semmoinen myrsky, että pihalla olevat kasvit lentelivät sekä kaatosade, joka kasteli meidät asunnolle pyöräilijät läpimäriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti